Εφαρμογή ρεύματος γαλβανικού

Άλλες ονομασίες

Ιοντοφόρεση, Desincrustation

Ο ρόλος του στην αισθητική

Στην αισθητική το γαλβανικό ρεύμα χρησιμοποιείται σε δύο περιπτώσεις: για την εισαγωγή υδατοδιαλυτών ουσιών δια μέσου του δέρματος και για την απομάκρυνση της επιφανειακής λιπαρότητας και των άχρηστων ουσιών.

Το γαλβανικό ρεύμα χρησιμοποιείται ευρέως σε θεραπείες όπως αυτή της ενυδάτωσης και γενικότερα σε θεραπείες όπου είναι επιθυμητή η εισχώρηση ουσιών στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Τα αποτελέσματα του γαλβανικού ρεύματος στο δέρμα είναι πολλαπλά ανάλογα με τον πόλο που χρησιμοποιείται. Ο θετικός πόλος προκαλεί όξινη αντίδραση, χαλάρωση των νεύρων, σκλήρυνση των ιστών του δέρματος και ελάττωση της αιματικής κυκλοφορίας. Ο αρνητικός πόλος προκαλεί αλκαλική αντίδραση, σκλήρυνση των νεύρων, χαλάρωση των ιστών του δέρματος και αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας.

Αντενδείξεις

Η χρήση γαλβανικού ρεύματος αντενδείκνυται σε πληγωμένο δέρμα από διάφορες αιτίες όπως ακμή, πληγές από ηλεκτρική αποτρίχωση κ.ά.

Διενέργεια

Η εφαρμογή του γαλβανικού ρεύματος γίνεται μέσω ηλεκτρικής συσκευής, που διαθέτει ένα θετικό και ένα αρνητικό ηλεκτρόδιο. Η κίνηση στο πρόσωπο γίνεται κυκλικά, καθώς η ένταση αυξάνεται σταδιακά μέχρι ορισμένου σημείου και η εφαρμογή μπορεί να διαρκέσει από 3-5 λεπτά.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά την εφαρμογή του γαλβανικού ρεύματος το άτομο νιώθει μια μεταλλική γεύση στο στόμα και ελαφρά τσιμπηματάκια στο δέρμα, πράγματα απολύτως φυσιολογικά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση