Ιοντοφόρηση αισθητική

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Αισθητική ιοντοφόρηση είναι η εισχώρηση διαμέσου της επιδερμίδας διαφόρων ιόντων ή υδατοδιαλυτών ουσιών, μέσω χρήσης συνεχούς ρεύματος (γαλβανικό), με σκοπό καθαρά αισθητικό.

Ενδείξεις

Η αισθητική ιοντοφόρηση χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση αισθητικής περιποίησης, στην οποία είναι επιθυμητή η εις βάθος εισχώρηση συγκεκριμένων στοιχείων, ανάλογα με το είδος της θεραπείας. Η χρήση καλλυντικών είναι θετική για την διατήρηση μιας καλής όψης του δέρματος, με μόνο μειονέκτημα ότι τα καλλυντικά προϊόντα δρουν μόνο στο επίπεδο της επιδερμίδας. Η έδρα όμως του γηρασμού των ιστών είναι το κυρίως δέρμα, καθώς η ελαστικότητα και πλαστικότητα του δέρματος εξαρτώνται από αυτό, στο οποίο όμως δεν έχουν τη δυνατότητα να εισχωρήσουν τα προϊόντα αυτά με μια απλή επάλειψη. Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις που είναι επιθυμητό να βοηθηθεί το δέρμα εις βάθος με την εισχώρηση στοιχείων εφαρμόζεται η αισθητική ιοντοφόρηση (π.χ. ενυδάτωση).

Αντενδείξεις

Η αισθητική ιοντοφόρηση αντενδείκνυται σε δέρματα μολυσμένα από δερματικό ή όχι νόσημα, σε δέρματα που έχουν αμυχές, σε εξαιρετικά ευαίσθητα δέρματα καθώς και σε περιπτώσεις ευρυαγγείας ή ροδόχρου ακμής.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται σε καθαρό δέρμα, μέσω χρήσης ειδικής συσκευής συνεχούς ρεύματος και εφαρμόζοντας το κατάλληλο κάθε φορά προϊόν (αμπούλα κ.λ.π.).

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά την διενέργεια της αισθητικής ιοντοφόρησης υπάρχει η αίσθηση ελαφρών τσιμπημάτων καθώς και μεταλλική γεύση στο στόμα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση