Εφαρμογή υπερήχων

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Υπέρηχος είναι μια μορφή μηχανικής ενέργειας, η οποία παράγεται από την εφαρμογή ενός δυναμικού υψηλής συχνότητας διαμέσου ενός μεταγωγέα ο οποίος πάλλεται και δημιουργεί ένα κύμα πίεσης. Οι παλμικές κινήσεις των υπερήχων μεταδίδονται με τον ίδιο τρόπο που μεταφέρονται τα ηχητικά κύματα. Δρουν ως εν τω βάθει θερμότητες και μάλιστα θερμαίνουν εκλεκτικά καθορισμένες περιοχές σε μεγάλο βάθος.

Ενδείξεις

Η εφαρμογή των υπερήχων ενδείκνυται στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, σε χρόνια κυκλοφορικά προβλήματα, σε κακώσεις προερχόμενες από άθληση κ.λ.π. Πρόσφατα αποδείχθηκε ότι οι υπέρηχοι έχουν θετική δράση και στο πρόσωπο ειδικά σε περιπτώσεις ουλών και ρυτίδων. Οι υπέρηχοι έχουν αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση, βελτιώνουν τη μεταφορά και αποβολή των παραπροϊόντων του μεταβολισμού, παράγουν θερμότητα στον ενδοκυττάριο και εξωκυττάριο χώρο, βελτιώνουν την αιματική και λεμφική μικροκυκλοφορία, επιδρούν στη σύνθεση πρωτεϊνης και επιταχύνουν την επούλωση πληγών.

Αντενδείξεις

Οι υπέρηχοι αντενδείκνυνται σε μολυσμένες περιοχές του δέρματος, σε περιοχές που παρουσιάζουν υπαισθησία, σε εγκυμοσύνη, κακοήθεις νεοπλασίες, έμμηνο ρύση, σε ισχαιμικές περιοχές καθώς και σε άτομα με αιμορραγική προδιάθεση.

Διενέργεια

Η εφαρμογή των υπερήχων διενεργείται μέσω ειδικής συσκευής και ο χρόνος εφαρμογής τους κυμαίνεται από 15 ως 20 λεπτά.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις όταν η μέθοδος εφαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη τις αντενδείξεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση