Peeling φυτικό

Άλλες ονομασίες

Απολέπιση, Φυτοπήλινγκ

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Peeling είναι η απομάκρυνση του εξωτερικού στρώματος της επιδερμίδας, με ταυτόχρονη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που υπάρχουν σε αυτήν. Αυτό επιτελείται με τη βοήθεια φυσικών ή χημικών ιόντων, τα οποία έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τα νεκρά κύτταρα και με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουν την απομάκρυνσή τους.

Ενδείξεις

Το peeling ενδείκνυται σε προβληματικά νεανικά δέρματα που παρουσιάζουν υπερέκκριση των σμηγματογόνων αδένων, σε ωχρά δέρματα που χρειάζονται τόνωση, σε δυσχρωμίες και σημάδια που δημιουργήθηκαν από ακμή.

Αντενδείξεις

Το peeling αντενδείκνυται σε δέρματα πολύ ευαίσθητα, πολύ ξηρά ή αφυδατωμένα και επίσης σε ώριμα δέρματα.

Διενέργεια

Ανάλογα με το είδος και την εταιρία που παρασκευάζει το φυτικό peeling, διαφέρει σε κάποια σημεία ο τρόπος εφαρμογής. Γενικά η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλό ντεμακιγιάζ, με γαλάκτωμα και λοσιόν καθαρισμού και εφαρμογή ατμού για διάνοιξη των πόρων, όπου είναι επιθυμητό. Το peeling εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα και τρίβεται με κυκλικές κινήσεις για μερικά λεπτά (εξαρτάται από την ανθεκτικότητα του δέρματος). Κατόπιν αφαιρείται και εφαρμόζεται ανάλογη μάσκα καταπραϋντική. Η συχνότητα εφαρμογής του κρίνεται από την αισθητικό που παρακολουθεί το άτομο.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Μετά από την εφαρμογή του φυτικού peeling παρουσιάζεται ερύθημα και ξεφλούδισμα, το οποίο υποχωρεί σταδιακά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση