Αρθρίτιδα και Ayurveda

Σε όλες γενικά τις αρθροπάθειες η καυτερή γεύση του πιπεριού (ειδικά του κόκκινου) βοηθάει σημαντικά. Σε περιπτώσεις μάλιστα υδάτινου τύπου αρθρίτιδας, η χρήση cayenne θα πρέπει να είναι καθημερινή. Στην Αμερική ήδη κυκλοφορούν κάψουλες με σκόνη κόκκινης πιπεριάς (γλυκιάς και καυτερής) τις οποίες λαμβάνουν καθημερινά οι αρθροπαθείς, καθώς και υγρό με υψηλή περικτκότητα σε cayenne σε μορφή “roll-on” για τοπική χρήση. Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά καλύτερα από τα γνωστά μας αντιφλεγμονώδη χάπια, και αυτό φαίνεται ήδη σε μερικές πρωτοπορειακές (διπλές – τυφλές) μελέτες.

Πολτοποιούμε στο blender ίση ποσότητα από σπόρους σουσαμιού μαζί με σκόνη ginger και χρησιμοποιούμε καθημερινά ένα κουτάλι του γλυκού.

Χρησιμοποιούμε κάψουλες γλυκοζαμίνης (glucosamine sulfate) και χονδροϊτίνης (chondroitin sulfate) που πωλούνται ελεύθερα (χωρίς συνταγή ιατρού) στα φαρμακεία και στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής.

Για αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια από chamomile, cypress, juniper, lavender, lemon, margoram και rosemary oil.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση