Μαντζουράνα

Έχει ευχάριστο άρωμα που οφείλεται στο αιθέριο έλαιο που περιέχει και σήμερα αποτελεί σημαντικό συστατικό για την αρωματοποιία και τη φαρμακευτική. Τα φύλλα αλλά και τα λευκά άνθη της μαντζουράνας χρησιμοποιούνται στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική για τη δημιουργία ευχάριστων και αρωματικών συνδυασμών. Είναι κλασσική μάλιστα η χρήση της μαντζουράνας σε πολλά γλυκά του κουταλιού όπως το κυδώνι, το σταφύλι, το σύκο, κλπ.

Το αφέψημα από μαντζουράνα (ένα κουτάλι του γλυκού αποξηραμένων φύλλων σε ποσότητα 250 ml νερού για ένα φλυτζάνι ροφήματος), έχει γλυκιά γεύση, δροσιστική δράση και ηρεμεί και αποτοξινώνει όλο τον οργανισμό.

Μπορεί ο καθένας να έχει ένα φυτό μαντζουράνας σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι του (αν έχει και στον κήπο, ακόμη καλύτερα…). Δεν αντέχει όμως το έντονο κρύο και καλό είναι να περνάει τις χειμωνιάτικες ημέρες σε κάποιον προφυλαγμένο αλλά και φωτεινό χώρο. Χρειάζεται δροσερό αλλά όχι πολύ υγρό χώμα με καλή αποστράγγιση, άρα και συχνά ποτίσματα με μικρή όμως ποσότητα νερού.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση