ποσα αυγα πρεπει να βαψουμε το πασχα | Νεοπλασια στη μύτη | σκορδο μωρο | κολικοσ εντερου | αερια αιματος

Ρόκα


Παρόμοιες ιδιότητες με το ραπανάκι φαίνεται να έχει και η ρόκα η οποία είναι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα, την Ιταλία και γενικά στις Μεσογειακές χώρες, είτε ωμή, είτε βραστή. Όταν βέβαια είναι ωμή, τότε αποκαλύπτει πλήρως την καυτερή γεύση και τη θερματική δράση που έχει και συνοδεύει άριστα όλες τις ωμές σαλάτες (ντομάτα, μαρούλι, λάχανο, κλπ).

Κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και σήμερα έχει κατακτήσει όλον τον κόσμο χάρη στην έντονη και πικάντικη γεύση της. Την αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ο Αγάπιος Μοναχός ο Κρής τον 15ο αιώνα, ώς εξής: "Η ρόκα, το κάρδαμο και το σέλινο είναι θερμά και χωνευτικά. Σκανδαλίζουν τη σάρκα, προκαλούν πονοκεφάλους και είναι καλύτερο να τα τρώει κανείς μαζί με ψυχρά χόρτα, όπως τα μαρούλια, τα αντίδια, η γλυστρίδα και τα παρόμοια".

Εγγραφή!
Για να λαμβάνετε κάθε μέρα όλα τα άρθρα του Care στο email σας, γραφτείτε στο NewsLetter του Care. Διαγραφή ανά πάσα στιγμή με ένα click.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2016 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.