Μαϊντανός

ΜαϊντανόςΈχει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες, δυναμώνει γενικά το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία με μία ήπια διουρητική δράση, “καθαρίζοντας” το αίμα. Ο νωπός χυμός του μαϊντανού κάνει καλό στον πυρετό, το βήχα, τη γρίππη καθώς και σε όλες τις πνευμονικές παθήσεις. Το αφέψημά του έχει αντίστοιχες ιδιότητες και παράλληλα βοηθάει την καλή κυκλοφορία του αίματος και ρυθμίζει την πίεση. Ηρεμεί επίσης το στομάχι και κάνει καλό σε ναυτία και “στομαχικό ίλιγγο”.

Μπορεί πολύ εύκολα να καλλιεργηθεί σε μία γλάστρα στο μπαλκόνι μας σε μέρος δροσερό και φωτεινό. Γενικά προτιμά τις μέτριες θερμοκρασίες και όχι το πολύ ζεστό ή το πολύ ψυχρό περιβάλλον. Χρειάζεται το χώμα να είναι καλό, ελαφρύ και να μην συγκρατεί πολύ νερό. Ένα πλούσιο μίγμα από φυλλόχωμα, τύρφη και λίγη άμμο ποταμίσια (ή περλίτη) είναι ιδανικό. Η σπορά γίνεται συνήθως την άνοιξη ή και το φθινόπωρο και στην αρχή θέλει προσεκτικό πότισμα για να μην φύγουν οι σπόροι από τη θέση τους.

Η “συγκομιδή” του μαϊντανού γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες της κουζίνας σας, κόβοντας ολόκληρα κοτσάνια με φύλλα, αφού το φυτό μπορεί και ξαναβλασταίνει συνεχώς.

Η γεύση του είναι γλυκιά και στυφή και η δράση του στον οργανισμό είναι δροσιστική και εξισορροπεί και τις τρείς Ενέργειες. Είναι σημαντικό λοιπόν για όλες τις οικογένειες να υπάρχει συνεχώς στην κουζίνα ο μαϊντανός και να χρησιμοποιείται όσο γίνεται πιό συχνά και στις ωμές σαλάτες αλλά και στα διάφορα φαγητά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση