Μάνγκο

ΜάνγκοΤο μάνγκο ονομάζεται βέβαια από το αγιουρβεδικό σύστημα, ο “βασιλιάς των φρούτων”, για την Ελλάδα όμως όπου δεν καλλιεργείται, δεν ισχύει ακριβώς αυτό και θα πρέπει πάντοτε να προτιμούμε φρούτα του τόπου μας (και της εποχής). Παρ’ όλα αυτά βέβαια, το μάνγκο είναι ένα φρούτο εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βοηθάει θεραπευτικά στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Το άγουρο (πράσινο) μάνγκο είναι πολύ όξινο και στυφό και δροσίζει τον οργανισμό. Επηρεάζει αρνητικά και τις τρείς Ενέργειες και χρησιμοποιείται μόνο μέσα σε πίκλες και σάλτσες chutney, οπότε μπορεί να βοηθήσει στην πέψη.

Το ώριμο (κίτρινο – πορτοκαλί) μάνγκο είναι γλυκό και θερμαντικό. Ενεργοποιεί όλο τον οργανισμό και έχει αφροδισιακές ιδιότητες. Πρέπει όμως να αποφεύγεται από τα διαβητικά άτομα. Βοηθάει στην εγκυμοσύνη και επίσης αυξάνει την παραγωγή γάλακτος κατά τον θηλασμό. Και το ώριμο μάνγκο συνδυάζεται (όπως όλα σχεδόν τα εξωτικά φρούτα) με ζωικές πρωτεΐνες, οπότε όσοι τρώνε κρέας, μπορούν να συνδυάζουν στο ίδιο γεύμα την ύπαρξη του κρέατος με μάνγκο, ανανά, ή παπάγια, ή οποιοδήποτε συνδυασμό των τριών.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση