Κεράσι

ΚεράσιΤα κεράσια είναι γλυκά, όξινα και στυφά και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό. Ηρεμούν το Vata και το Kapha, ενώ σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να διαταράξουν το Pitta και να προκαλέσουν διάφορα πύρινα προβλήματα (στομαχικές ενοχλήσεις, δερματικά εξανθήματα, κλπ).

Εξουδετερώνουν την πνευματική κόπωση, άρα ειδικά στους μαθητές σε περιόδους εξετάσεων (του τέλους της σχολικής χρονιάς για παράδειγμα, που συμπίπτει με την εποχή που υπάρχουν σε αφθονία τα κεράσια) συστήνουμε να τρώνε τουλάχιστον δύο με τρία κιλά κεράσια την εβδομάδα. Τα κεράσια εξουδετερώνουν τα προεμμηνορυσιακά προβλήματα, τη ναυτία από τα ταξίδια με αυτοκίνητο ή πλοίο και τονώνουν την παραγωγή αίματος βοηθώντας στις περιπτώσεις αναιμίας.

Τα κεράσια θα πρέπει να καταναλώνονται (όπως βέβαια όλα τα φρούτα) στην εποχή τους η οποία για τη χώρα μας είναι το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού. Αποφύγετε πλήρως όλα τα “ζαχαρωμένα” κεράσια (που είναι όλα τεχνητά χρωματισμένα με καρμίνιο και άλλες τενητές χρωστικές), τα οποία διακοσμούν τούρτες και παγωτά, χρησιμοποιούνται σε ποτά, κλπ.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση