Καρύδα

ΚαρύδαΗ ώριμη καρύδα είναι γλυκιά και δροσιστική για τον οργανισμό, ηρεμεί το Vata και το Pitta ενώ αυξάνει το Kapha. Από την καρύδα μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς την ψύχα της, το γάλα, το λάδι και το νερό της:

Η ψύχα της καρύδας είναι σκληρή, βαριά και λιπαρή και θα πρέπει να τρώγεται σε μικρές ποσότητες είτε εξαιρετικά ψιλοκομμένη (ή τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού), είτε σαν “γάλα”.

Για να γίνει το γάλα της καρύδας παίρνουμε την ψίχα και την ανακατεύουμε με βραστό νερό για να γίνει σαν αραιός χυλός. Μετά από δεκαπέντε λεπτά το σουρώνουμε και το υγρό αυτό είναι το “γάλα της καρύδας”. Το πίνουμε για να βοηθήσει σε όλες τις φλεγμονές του πεπτικού συστήματος, όπως το έλκος του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Crohn, κλπ. Μπορεί μάλιστα κάποιος περιστασιακά να το χρησιμοποιήσει και για υποκλυσμούς για να αντιμετωπίσει τις εξάρσεις της ελκώδους κολίτιδας.

Το λάδι της καρύδας βοηθάει σε όλες σχεδόν τις φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις και χρησιμοποιείται τοπικά στην ψωρίαση, το έκζεμα, τα επιφανειακά εγκαύματα, αλλά και στις μυκητιάσεις, την τριχόπτωση και την πιτυρίδα.

Το νερό που περιέχει η καρύδα βοηθάει σημαντικά τα νεφρά, έχοντας μία ήπια αντιφλεγμονώδη και διουρητική δράση.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση