Πέψη – κενώσεις

Vata

Η πεπτική διαδικασία στα αέρινα άτομα είναι γενικά ταραγμένη, ακατάστατη και σπάνια θα υπάρχει αέρινο άτομο χωρίς κάποια προβλήματα του τύπου του ευερέθιστου έντερου (κολίτιδας) με συμπτώματα φουσκώματος, δυσκοιλιότητας, διάρροιας, αερίων, κλπ. Υπάρχει και μία τάση για εναλλαγή των συμπτωμάτων από ημέρα σε ημέρα και αυτό βέβαια συμβαδίζει με τη γενική ακαταστασία και κίνηση του Vata.

Στην περίπτωση της χρόνιας δυσκοιλίοτητας τα κόπρανα είναι μικρά, πολύ σκούρα και σκληρά, και βγαίνουν με μεγάλη δυσκολία. Το άτομο θα καταφύγει συνήθως σε δυνατά ηπακτικά για να μπορέσει να έχει τακτικές κενώσεις (με τον όρο “τακτικές κενώσεις” εννοούμε τουλάχιστον μία καθημερινά).

Pitta

Η πέψη στα πύρινα άτομα είναι πολλή καλή, και οι συνήθειες του εντέρου πολύ τακτικές επίσης. Σπάνια θα παρουσιαστεί δυκοιλιότητα και εάν συμβεί αυτό, τότε το να προσθέσει κανείς λίγα φρούτα στη διατροφή του (ακτινίδια, δαμάσκηνα, σύκα, κλπ), θα τον βοηθήσει πολύ.

Τα κόπρανα έχουν ανοικτό κίτρινο χρώμα και είναι καλοσχηματισμένα. Μπορεί να δημιουργούν ένα καυστικό αίσθημα ιδιαίτερα μετά από ένα πικάντικο και καυτερό φαγητό.

Kapha

Τα υδάτινα άτομα έχουν ένα μεταβολισμό αργό και ληθαργικό, με έντονη τάση για πάχος και κατακράτηση υγρών. Το φαγητό αργεί να φύγει από το στομάχι και δεν πεινούν εύκολα ξανα, ιδιαίτερα μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

Έχουν τακτικές κενώσεις και σπάνια θα έχουν δυσκοιλιότητα, τα δε κόπρανα θα είναι πάντοτε μαλακά.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση