Μάτια

Vata

Τα αέρινα μάτια ακολουθούν την όλη κίνηση του Vata και κινούνται συνέχεια. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τον συνομιλητή και μετακινούνται συνεχώς, υποδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη συνεχόμενη νοητική κίνηση που υποβόσκει.

Μπορεί να έχουν έντονα σκούρο καφέ χρώμα (σαν σοκολάτα κουβερτούρα), ή και γκρί. Επίσης η πολλή σπάνια περίπτωση να έχουν διαφορετικό χρώμα το ένα μάτι από το αλλο, ανήκει σε Vata ανθρώπους. Το άσπρο χρώμα γύρω από την ίριδα θα έχει μία ανοιχτή γκρί ή γαλάζια απόχρωση.

Το μέγεθός τους συνήθως είναι μικρό, και μπορεί να είναι τοποθετημένα είτε πολύ κοντά, είτε πολύ μακριά το ένα από το άλλο και έτσι το πρόσωπο να δείχνει κάπως ασύμμετρο.

Pitta

Τα πύρινα μάτια έχουν κανονικό μέγεθος, και το χρώμα τους θα είναι ανοικτό καφέ, πράσινο ή συνήθως έντονο μπλέ. Ακτινοβολούν έντονα και είναι τα μάτια που καθηλώνουν τον συνομιλητή λόγω της (πύρινης) ενέργειας που διαχέουν.

Ο σκληρός (το άσπρο μέρος του ματιού γύρω από την ίριδα) θα έχει μιά ανοικτή κόκκινη απόχρωση και θα κοκκινήσει έντονα όταν τα ατομα αυτά θα τύχει να εκνευριστούν και να θυμώσουν.

Kapha

Τα μεγάλα, γλυκά, ήσυχα και λίγο υγρά μάτια έιναι πάντα υδάτινα μάτια. Το χρώμα τους συνήθως είναι καφέ (σαν σοκολάτα γάλακτος) και σπάνια γαλάζιο.

Το βλέμμα δείχνει πολύ σταθερό και σίγουρο, ακτινοβολεί μία ηρεμία και ησυχία και ξεκουράζει τον συνομιλητή, ακτινοβολώντας την όλη εσωτερική γαλήνη της υδάτινης ιδιοσυγκρασίας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση