Μαλλιά

Vata

Η ποιότητα των μαλλιών γενικά, αντανακλά τη συνολική κατάσταση υγείας του σώματος. Τα αέρινου τύπου μαλλιά είναι συνήθως ξηρά, με σκληρή και άγρια τρίχα, σπάνε εύκολα στις άκρες (ψαλίδα) και έχουν σκούρο χρώμα.

Συνήθως είναι σγουρά, δείχνουν θαμπά, στεγνά και εύκολα κάνουν πυτιρίδα λόγω της ξηρότητας που υπάρχει στο δέρμα γενικότερα.

Pitta

Τα χαρακτηριστικά πύρινα μαλλιά είναι τα ξανθά και ανοιχτόχρωμα και στα πύρινα άτομα ανήκουν όλοι οι “κοκκινομάλληδες”. Εάν είναι πιό σκούρα και καστανά, τότε από μικρή ηλικία αρχίζουν να γκριζάρουν και τελικά να ασπρίζουν.

Επίσης συχνά σε μικρή ηλικία υπάρχει τριχόπτωση η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε “φαλάκρα” και αυτό είναι μία ένδειξη έντονης δράσης της τεστοστερόνης που είναι μία από τις ισχυρότερες και πιό “επιθετικές” Pitta ορμόνες.

Η ποιότητα της τρίχας στα πύρινα μαλλιά είναι σχετικά καλή, αν και συνήθως είναι λεπτή και εύθραυστη, και εξάπαντως όχι σγουρή.

Kapha

Τα υδάτινα μαλλιά είναι συνήθως καστανά, με αρκετή λιπαρότητα, ελαφρά κυματιστά και δείχνουν γενικά υγιή και πλούσια μαλλιά.

Εάν παρουσιάσουν πρόβλημα αυτό είναι από υπερβολική λιπαρότητα που συμβαδίζει με την κατάσταση του δέρματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση